Bysykkelen blir billigere – vi lanserer abonnementer

For å få flere opp på sykkelen er prisene satt ned for de smarte bysyklene i Stavanger og Forus. Prisen er 399 kroner per halvår og 699 for et helårsabbonnement.

Gratis testperiode i mai

– For at folk skal få prøve dette helt uforpliktende tilbyr vi gratis prøving av syklene i hele mai måned. Det folk må gjøre er å gå inn på bysykkelen.no og registrere seg. Deretter er det bare å tråkke til, sier prosjektleder Randi Markvardsen i Bysykkelen og administrerende direktør Stein Racin Grødem i Forus Næringspark.

Smarte el-bysykler

Det er Stavanger kommune og Forus Næringspark som har ansvaret for de smarte el-bysyklene som har vært utplassert på Forus og i Stavanger de siste par årene. Brukerne får nå tilgang til syklene for en svært rimelig pris, sammenlignet med andre byer.

Frister med gratisturer

– Nå ønsker vi at flest mulig får lyst til å prøve bysykkelen, og derfor frister vi med gratisturer, (første 3 timer gratis) med håp om at folk skal forsette som abonnenter etterpå. Syklene har ladestasjoner mange steder i Stavanger og på Forus, så de er etterhvert godt tilgjengelige, sier de to.

Bli abonnent

Håpet er at folk skal bli abonnenter fordi prisopplegget er lagt om. Det skal ikke være prisen som hindrer folk fra å bruke bysykkelen. Prisen inkluderer tre sammenhengende timers leie. Deretter påløper det timekostnader. Dette fordi vi ønsker at syklene skal være så tilgjengelige som mulig for alle, samt at de jo krever ladning.

Sykler i 15 minutter

– Vi har skreddersydd denne løsningen fordi vi vet at folk i gjennomsnitt bruker sykkelen mellom 15 og 30 minutter per gang. Deretter ber vi om at kundene våre skal parkere sykkelen i en ladestasjon når turen er over, sier Markvardsen.

Vil ha mange opp på sykkelen

Gulroten er at om du leier en sykkel og parkerer den, kan du igjen leie sykkelen i tre nye timer om du vil det senere på dagen, uten ekstra kostnader. – Tall både fra vårt opplegg og andre byer viser at en vanlig tur er mellom 15 og 30 minutter. Vi skulle gjerne sett at vi får opp den daglige bruken og at flest mulig vil bruke syklene, gjerne flere ganger per dag, sier Grødem.

Du kan lese mer om hvordan du kan bli bruker av den smarte el-bysykkelen på nettsiden bysykkelen.no

Comments are closed.