Fremtiden på Forus er fantastisk!

16.11.2016
|

Det var entusiasmen og stemningen som ble formidlet fra Forus-selskapene Smart Plants og Creator som fikk besøk av Kronprins Haakon Magnus i dag.

Kronprinsen velger å besøke innovasjonsmiljøene i Stavanger for å samle kunnskap i forkant av et planlagt besøk til gründer- og teknologikonferansen Slush i Helsinki i månedsskiftet november/desember. Flere Stavanger-selskaper skal delta på konferansen som har rundt 15000 besøkende.

Ligner på Silicon Valley

– Det er veldig spennende å besøke Stavanger, det skjer mye her og i gründermiljøet i Norge. Jeg har besøkt tilsvarende områder i Toronto i Canada, New York og Silicon Valley i USA. Nå begynner det å bli bra her i Norge, det ligner mer på det jeg ser ute, sier Kronprins Haakon som ser en bra drive i miljøene og tror på nye arbeidsplasser når folk lærer, støtter og hjelper hverandre med å utvikle nye teknologi, slik som miljøet på Creator på Forus.

Smart Plants

dsc_0035

Jon Rasmussen og Sjur Eivind Usken presenterer Smart Plants for Kronprinsen på Creator, Forus.

Sjur Eivind Usken leder selskapet Smart Plants som presenterte seg under møtet med Kronprinsen. – Det er viktig å tørre og satse, løse problemer, lære av feil og gå videre. Smart Plants er et selskap som er startet ved å samle et globalt team av smarte folk for å lage løsninger som det er behov for, forklarte ham.

Gründerpris

Smart Plants har nettopp fått en stor kontrakt med Kverneland Group og vunnet gründerprisen Angel Challenge med sin teknologi. – Vi lager digitale sensorer som gjør bygg smartere. Teknologien henter informasjon om varme, kjøling, ventilasjon og samler dette og setter det i sammenheng med været, slik at bygget kan bruke energi smartere. Det sparer penger for eierne og sparer miljøet. Vinn-vinn, sier Usken.

Tenkende bygg

– Med teknologien fra Smart Plants blir bygget ”tenkende” og er presis slik vi ser fremtiden skal bli. Vi ønsker en symbiose mellom oppstarts og eksisterende kunnskapsselskaper. Smart Plants er nå i gang med å gjøre flere bygg smarte i regionen slik at byggeier får full kontroll samt sparer penger, opplyser Usken. Flere selskaper med utspring fra Creatormiljøet på Tvedtsenteret presenterte seg for Kronprinsen, blant annet Podbike, Bolder og Creator selv.

Teknologi og kompetanse i Stavanger

Stavangerordfører Christine Sagen Helgø og Kronprins Haakon på besøk på Forus

Stavangerordfører Christine Sagen Helgø og Kronprins Haakon på besøk på Forus

Stavangerordfører Christine Sagen Helgø ledsaget Kronprinsen under besøket. Hun mener at alt ligger til rette for god gründersatsing i Stavangerregionen. – Vi har teknologien og kompetansen, og vi er kanskje først ute i landet med omstilling, sier Sagen Helgø.

Nasjonal satsing i Stavangerregionen

Hun er veldig glad for oppmerksomheten som følger med det kongelige besøket. – Det som skjer her er viktig nasjonalt, og jeg håper at Kronprins Haakon legger merke til smartbysatsingen vår som gjør oss smartere, mer miljøvennlige og sparer ressurser. Arbeidet her er viktig nasjonalt og jeg melder dette inn til mine folk i regjeringen, sier Sagen Helgø.

Viser frem gründermiljøet

Assisterende Fylkesmann Harald Thune, Ragnhild Espeland fra Innovasjon Norge og Politimester Hans Vik på Forus

Assisterende Fylkesmann Harald Thune, Ragnhild Espeland fra Innovasjon Norge og Politimester Hans Vik på Forus

Ragnhild Espeland fra Innovasjon Norge er med på å organisere Kronprinsbesøket sammen med Fylkesmannen og Creator, Smart Plants og Innovation Dock. – Det er veldig kjekt at Stavanger blir valgt og at gründermiljøet i regionen blir vist frem, sier Espeland, som har et spesielt ansvar for gründersatsing hos Innovasjon Norge i Rogaland.

Comments are closed.