Hjem-jobb-hjem

Dersom bedriften du jobber i har inngått avtale med hjem-jobb-hjem, kan du ta buss, tog og bysykkelen for 500 kroner per måned for å komme deg til jobb på Forus. (På bildet, Randi Markvardsen i Bysykkelen.no og Helmer Berre i Sykkelløftet.)

Bysykkelen sprer seg

Dette er et nytt transporttilbud på Forus. – Det handler om bedre kommunikasjonsløsninger til og fra Forus. Vi har brukt vinteren til å bli kjent med syklene og å få de ut i området. Og vi håper å få flere sykler på plass i juni, sier Stein Racin Grødem som er administrerende direktør i Forus Næringspark.

Køene vil forsvinne

Hjem-jobb-hjem er et samarbeid mellom Kolumbus, Sykkelløftet og Forus Næringspark. Målet med hjem-jobb-hjem er å gjøre det enklere og billigere for ansatte å sette bilen hjemme når de skal på jobb – Velger du kollektiv og sykkel når du skal på jobb en dag eller to i uken vil køene forsvinne, sier Grødem.

Mange muligheter for kollektivreiser

Han påpeker at kollektivsystemet på Forus allerede er veldig godt. – 65 prosent av de som jobber på Forus har et godt kollektivtilbud. Nå skal vi  gå inn i bedriftene og snakke med hver enkelt for å informere om kollektivtilbudet med et sterkt mål om å øke kollektivandelen radikalt.

Sykkel, buss, tog i en billett

– Med hjem-jobb-hjem blir det en pris for alle soner. Ansatte i bedrifter som har inngått avtale med hjem-jobb-hjem, får mulighet til å kjøpe billetten som gir deg tilgang til buss, tog og elsykkel,
for 500 kroner per måned, sier prosjektleder Randi Markvardsen.

Comments are closed.