2020park – med buss hvert åttende minutt

Ta en titt inn i fremtiden på Forus i 2020park. Næringsbygget huser nær 1000 ansatte som har gode muligheter for å reise kollektivt, for i denne enden av Forus går det buss og tog hele tiden.

– Her i 2020park går det busser forbi hvert åttende minutt, sier daglig leder Roar Øglænd. Næringsbygget åpnet dørene for de første selskapene for tre år siden og allerede har de 10 solide leietakere. Skanska, Ocean Installer, Add Energy, BP , BP Logistics Centre, Studio Sigdal, Prosafe, Sweco, IBM og Loc har alle valgt 2020park for sine ansatte.

2020park ligger sentralt på Forus i området der Tou Bryggerier holdt til tidligere.

Øglænd brenner for både miljøvennlige bydeler, bygg og jobbreiser, og er derfor svært glad for å kunne levere kontorarealer der bussen går forbi på alle kanter. – Vår beliggenhet er perfekt, for Gamleveien her på Forus går kun et steinkast fra oss på den ene siden, og RV44 er vår nærmeste nabo på den andre siden, sier han.

Oversiktsbilde av 2020park på Forus i Stavanger

Oversiktsbilde av 2020park på Forus i Stavanger

Gausel jernbanestasjon er kun 10 minutter å gå fra 2020park, og dermed er også tog en mulighet for de som jobber der. – Flere av de som jobber her setter pris på å kunne reise med tog til arbeid, på tiden og uten stress , sier Roar Øglænd.

Nå er arbeidet med kollektivfeltet i RV44 i gang ved Kvadrat, og snart er det mulig å ta bussen i eget felt fra Kvadrat i syd til Gausel stasjon i nord. – Vi får også et stort kollektivknutepunkt i sørenden av vårt område, og der vil det gå busser eller busway i alle retninger, nord-sør og øst-vest, påpeker Øglænd.

Stavanger kommune og Statens Vegvesen jobber også med å planlegge et nytt kryss ved Forusbeen og RV44 der kollektivfelt og sykkel- og gangvei vil få fri fremkomst og dermed gjøre det enda mer effektivt å velge bort bilen.

Det du ser av 2020park i dag er bare starten av en helt ny og grønn bydel helt sør i Stavanger. Området bygges ut etter den strenge miljøsertifiseringen Breeam. – Breeam er en helhetlig miljøsertifisering der vi må tenke miljø helt fra planleggingsfasen og i hele byggets levetid. Vi ser at dette er både lønnsomt og attraktivt for våre kunder, sier Øglænd.

2020park huser nå 21.500 m2 kontoraeraler pluss parkeringskjeller. Videre utbygging baserer seg på prinsippene i 10 minutters byen, der både bolig, handel, tjenester og arbeidsplasser blir en del av 2020park.

Comments are closed.