Dobler for elbil og sykkel

Folk vil ha elbil, sykkel og el-sykkel. Det er den klare meldingen fra de nær 1000 personene som jobber i 2020park. De er fremtidsrettede og klare for nye løsninger.

2020park på Forus hadde ambisjoner om å få folk til å kjøre elbil, og la opp til 22 ladeplasser i parkeringsanlegget. Allerede tre år etter åpning av kontorbygget er dette blitt for lite. – Vi jobber nå med planer om å doble kapasiteten for parkering og lading av elbiler her hos oss, sier daglig leder i 2020park, Roar Øglænd.

Snart er en tredjedel av de 150 parkeringsplassene i parkeringskjelleren lagt til rette for el-biler.

2020park har tett dialog med Lyse for å løse utfordringene med å lage parkeringsplasser med banebrytende ny, grønn og smart ladeteknologi. Men elbil er ikke det eneste tegnet på at de ansatte i de ti selskapene i 2020park er fremtidsrettede og har forventninger til fremtidsløsninger. – Vi har fått tilbakemeldinger på at folk ønsker seg el-sykler, og derfor skal vi være med i el-bysykkel tilbudet som kommer på Forus i løpet av året, sier Roar Øglænd. – I tillegg tilbyr vi lading av folks og bedriftenes egne el-sykler her hos oss.

Øglænd viser frem fasilitetene der det er innendørs sykkelparkering for flere 100 sykler, eget vaskeanlegg for sykler med regnvann samlet fra taket på bygget. Garderobeanlegget har kapasitet til å betjene nær halvparten av de som jobber i 2020park.

2020park ligger sentralt på Forus i området der Tou Bryggerier holdt til tidligere. Området huser nå 21.500 m2 kontorarealer pluss parkeringskjeller. Videre utbygging baserer seg på prinsippene i 10 minutters byen, der både bolig, handel, tjenester og arbeidsplasser blir en del av 2020park.

2020park nybygget er miljøsertifisert i henhold til Breeam, på nivå Excellent som et av de først bygg i Norge. Også planlagte nybygg vil bli miljøsertifisert.
Skanska, Ocean Installer, Add Energy, BP, BP Logistics Centre, Studio Sigdal, Prosafe, Sweco, IBM og Loc har alle valgt 2020park for sine ansatte.

Comments are closed.