Dugnad for el-sykler på Forus Vest!

– Vi ønsker en bærekraftig fremtid, og klarte å få til et busstopp her. Nå jobber vi sammen for elbysykkelordningen. Det klarer vi i fellesskap, sier Torill Sevild, markedssjef i Kruse Smith. I august kommer 12 sykler på plass.

Det er et tett samarbeid mellom Kruse Smith, Subsea7, Bilfinger og PWC som gjør at rekordmange el-bysykler havner akkurat her, på Forus Vest, i Sola kommune. – Det er Forus og Stavanger kommune som har takket ja til elbysykkelordningen, men nå har vi selv fått Sola med inn i ordningen, sier Sevild fornøyd. Hun tror det vil gi store effekter.

– Her i vår gate på Forus, på Kanalsletta har vi mange gode arbeidsplasser, og nå blir det enda mer attraktivt å jobbe her. Jeg tror at flere for eksempel vil velge toget når de skal på jobb fremover, og ta en el-sykkel til og fra Gausel stasjon når de reiser til og fra jobb, sier hun.

– Buss og kollektivreiser er fremtiden, og blir det meste effektive måten å komme seg frem på, mener Sevild og Aslaug Helberg som er Breeam koordinator i Kruse Smith. De er begge pådrivere for grønne løsninger og tok lett på seg dugnadsoppgaven for både buss og elsykkel. –  I fjor fikk vi hjelp fra Grønn By til å få opprette busstoppet ved Kanalsletta, før måtte vi helt bort til Tvedtsenteret. Sola kommune opparbeidet nytt busstopp også fikk vi Kolumbus til å legge inn nytt stopp på ruten til oss her i Kanalsletta, hvor det faktisk er passasjerer som trenger bussen. Nå tar vi et løft for el-sykkelen, sier de to. Som også har god drahjelp fra Subsea7 over gaten der Facility Manager Hans Olavesen raskt kom på banen.

Det var ikke vanskelig å få med seg de andre bedriftene i området på å gå inn for elsyklene.
– Vi finansierer til sammen 6 elsykler, Kruse Smith (2), Bilfinger (1), Subsea7 (2) og PWC (1), når vi klarer det tar Forus Næringspark og dobler, så vi får på plass 6 sykler til. Dermed blir vi en skikkelig ”hub” og de største på elsykler på Forus, sier Sevild.

Hun og Helberg er utrolig spente på hvordan syklene blir mottatt og hvordan det vil fungere. – Vi gleder oss og tror at folk vil oppdage alle mulighetene når syklene er på plass i slutten av august!

Comments are closed.