Parkhage og fotballbane på Tvedttaket?

Tvedtsenteret på Forus står foran store forandringer. Park- og sportsanlegg på taket av nye høye hus med leiligheter, klatre- og sportssenter er blant de spennende planene som er presentert.

Tvedtfamilien som eier området ser for seg en radikal forandring av Tvedtsenteret der folk kan både bo, jobbe og leve. Planene har blitt utformet det siste året og ble presentert på Forusmøtet 2014.

Forusvisjonen skisserer en fremtid i et 50-årsperspektiv. Arild Tvedt og hans Tvedtsenter er inspirert og har tatt ballen. Tvedtsenteret kan bli de første som tar opp i seg Forusvisjonen og planlegger sin utvikling i tråd med den. Visjonen skisserer et grønnere Forus, aktivt byliv og 10 minuttersbyen.

– Vi vil levere vårt bidrag til Forusvisjonen, og transformere vårt område og Tvedtsenteret i tråd med endringene fra industriområdet til en kunnskapspark. Det er smart å jobbe for å være fremtidsrettet og å sikre en utvikling for fremtiden, sier Arild Tvedt til Forusmøtet.

Med de nye planene for utvikling av Tvedtsenteret kan området der bli et urbant tyngdepunkt. Det kan komme kontorer eller leiligheter i området som vil bli utviklet rundt den nye kollektivgaten som Lagerveien er i ferd med å bli.

– Vi vil selvfølgelig ha både butikker og spisesteder. Vi vil utvikle vårt område til et helhetlig sted og et urbant knutepunkt langt kollektivaksen. For oss er det viktig å være pådriver for utviklingen på Forus og Forusvisjonen er et godt underlag å jobbe med, sier Arild Tvedt.

Comments are closed.